Καλωσήρθατε στο site του Μόνο NBA !
July 29, 2021

NBA Draft Night 2021 Preview

NBA Draft Night 2021 Preview
👉Λίγες πλέον ώρες πριν το φετινό ντραφτ του ΝΒΑ, οπότε είναι μια καλή στιγμή να ρίξουμε μια ματιά στους παίκτες που αναμένεται να ξεχωρίσουν από αυτή τη φουρνιά παικτών:
🏀Cade Cunningham - εκτός απροόπτου ο #1 του ντραφτ, ένας πολύ ψηλός point guard (2.03m παρακαλώ) που κάνει τους πάντες γύρω τους καλύτερους και είχε 40% στο τρίποντο στο κολλέγιο. Υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για το πόσο ψηλό είναι το ταβάνι του ως παίκτης, αλλά είναι σίγουρα ο πιο έτοιμος παίκτης του ντραφτ και μην εκολαγειτε αν οποία ομάδα τον διαλέξει γίνει σχεδόν άμεσα καλύτερη.
🏀Evan Mobley - αν ο Cade είναι το πιο σίγουρο στοίχημα, ο Evan είναι το πιο μεγάλο στοίχημα. Εξαιρετικός αμυντικός, με ύψος παραδοσιακού σέντερ (2.11m) αλλά skill set "κοντού" μιας και είναι και πολύ καλός πασέρ. Επιθετικά έχει ακόμα πολλά να μάθει, αλλά είναι πολύ πιο έτοιμος να παίξει στο ΝΒΑ από ο,τι πχ ο Wiseman.
🏀Jalen Green - ένας εκρηκτικός shooting guard, ο οποίος προτίμησε να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ κατευθείαν μετά το σχολείο διαλέγοντας την G League αντί για το κολλέγιο. Αυτή η εμπειρία ίσως του φανεί πολύτιμη, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο αποτελεσματικό θα είναι το σουτ του στο "σοβαρό" πρωτάθλημα, μιας και δεν είναι ο καλύτερος σουτέρ από τη γραμμή των τριών πόντων.
🏀Jalen Suggs - ο εταίρος Jalen της λοταρίας. Combo guard με ειδίκευση στην άμυνα, εξαιρετικά ανταγωνιστικός και έτοιμος να προσφέρει και να πρωταγωνιστήσει στην ομάδα που θα τον διαλέξει. Όπως και ο άλλος Jalen, δεν είναι όμως ο καλύτερος σουτέρ στο τρίποντο.
Εκτός απροόπτου αυτοί θα είναι οι 4 πρώτοι παίκτες του ντραφτ, επειδή όμως κάθε χρονιά υπάρχει ένας Γιάννης ή έστω ένας Donovan Mitchell, ας δούμε μερικά ακόμα ονόματα που λογικά θα ξεχωρίσουν:
- Scottie Barnes
- Johnathan Kuminga
- Franz Wagner (μικρός αδερφός του Mo, αλλά φαίνεται πολύ καλύτερος)
- Alperen Sengun
- Usman Garuba (καθαρά λόγο familiarity bias)
Για τελείως late picks, κρατήστε τα ονόματα Isiah Todd και Neemias Queta.