Καλωσήρθατε στο site του Μόνο NBA !
June 12, 2021

Μια κίνηση για κάθε ομάδα που έχασε στον πρώτο γύρο των playoff

Μια κίνηση για κάθε ομάδα που έχασε στον  πρώτο γύρο των playoff

Ποτέ δεν είναι ευχάριστο για μία όμαδα όταν αποκλείεται στον πρώτο γύρο των playoff του ΝΒΑ. Ακόμα και όταν πρόκεται για μία από τις ομάδες που με το ζόρι περιμέναμε να φτάσουν στα Playoff όπως π.χ. οι Orlando Magic τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει πάντα η γκρίνια “τι μπήκαμε στα Playoff για να χάσουμε, καλύτερα να είχαμε ένα lottery pick στο draft”. 

Τι μπορούν να κάνουν οι ομάδες που χάσανε λοιπόν φέτος στον πρώτο γύρο για να μην συμβεί ξανά το ίδιο του χρόνου, και αρχίσουν τα παραπάνω (ψιλό άκυρα γενικά) επιχειρήματα να έχουν δίκιο; Ας δούμε τις ομάδες μία-μία.

Washington Wizards

Κανονικά θά έλεγα κάτι για τον Westbrook εδώ, αλλά αυτός τους οδήγησε στα Playoff οπότε για φέτος τη γλυτώνει. Αντίθετα, θα πω ότι χρειάζονται έναν νέο προπονητή, μιας και ο Scott Brooks γενικά θεωρείται λίγο… μέτριος, για να το πούμε κομψά. Ο Bertans δεν είχε δείξει ποτέ να είναι τόσο ύπνος όσο ήταν φέτος, ενώ το #9 του περσινού draft, ο Ισραηλινός Deni Avdija είχε γενικά λίγο χρόνο συμμετοχής και δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε. Ο Brooks φάνηκε να πιστεύει λίγο πιο πολύ φέτος το lottery pick του 2019 τον Rui Hachimura (ο οποίος έκανε καλές εμφανίσεις), αλλά η ομάδα χρειάζεται έναν προπονητή που να εκμεταλλέυεται καλύτερα το υλικό της.

Boston Celtics

Η λύση είναι μόνο μία και χρειάζεται υπερφυσικά μέσα. Το έχω ηχογραφήσει με τον Παύλο και θα το ακούσετε σύντομα στο κανάλι μας εδώ.

Miami Heat

Θα έλεγα ότι χρειάζονται κυρίως ξεκούραση, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετά κενά το ρόστερ της ομάδας. Ένας βετεράνος wing είναι σίγουρα απαραίτητος, μιας και ο Crowder άφησε κενό πίσω του ενώ οι Iguodala και Ariza είναι πλέον πολύ μεγάλοι, αλλά πιστεύω το κενό στον άσσο είναι πιο σημαντικό. Ο Dragic και αυτός έχει μεγαλώσει αρκετά και ίσως να είναι πιο χρήσιμος ως έκτος παίκτης, ενώ ο Herro τελικά μάλλον είναι ανέτοιμος ακόμα, ενώ είναι και επίσης πιο πολύ shoot first παρά δημιουργός στην επίθεση.

New York Knicks

Για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν περίμενε τους Knicks να τα πάνε τόσο καλά φέτος οπότε ό,τι και να γίνει καλά θα είναι -μην ξεχνάμε ότι είχαν το δεύτερο μικρότερο budget στη λίγκα (https://hoopshype.com/salaries/). Στα συν ότι θα επιστρέψει και ο βασικός τους σέντερ μέχρι τη σεζόν 2021-22, o Mitchel Robinson, οπότε θα δυναμώσουν παραπάνω από αυτό και μόνο.

Από την άλλη, φάνηκε στη σειρά με τους Hawks ότι ο Randle δεν μπορεί μόνος του να κουβαλήσει την ομάδα. Αν και έχουν ήδη έναν βετεράνο point guard, τον Derrick Rose, ένας ακόμα όπως ο Kyle Lowry για να τους εμψυχώνει στα δύσκολα θα έκανε μεγάλη διαφορά. Στις άλλες θέσεις οι Knicks έχουν νέους παίκτες που καλό θα είναι να τους αναπτύξουν αντί να πάρουν έναν βετεράνο που θα κλέψει το χρόνο των νέων παικτών. Με τόσο χώρο στο salary cap, δεν είναι καθόλου απίθανο.

Memphis Grizzlies

Κάποιος να βάλει χέρι στον Jaren Jackson Jr. Είναι η τρίτη του χρονιά στη λίγκα, αλλά ακόμα κάνει τα ηλίθια λάθη (αχρείαστα φάουλ, λάθος επιλογές στην επίθεση) που έκανε και στην πρώτη του χρονιά. Ενώ θα μπορούσε να είναι μαζί με τον Ja οι ηγέτες της ομάδας, αυτός φαίνεται να μένει στην καλύτερη στάσιμος. Ίσως το μακρύ offseason που θα έχει να του κάνει καλό. Γενικά η ομάδα είναι πολύ νέα και αυτό που χρειάζεται είναι κυρίως χρόνο.  

Los Angeles Lakers

Δεν ξέρω τι να γράψω, δεν ήμουν προετοιμασμένος ότι θα έμεναν έξω από τόσο νωρίς! Η ομάδα αυτή με υγειείς LeBron και AD ακόμα πρώτο φαβορί θα ήταν, αλλά η αλήθεια είναι ότι της λείπουν πιο παραδοσιακοί σουτέρ που συνηθίζουν να έχουν οι ομάδες του LeBron. Όταν με το καλό φύγει ο Dennis Schröder, μπορούν να πάρουν έναν pass-first point guard στην θέση του και κάποιον free agent τριποντάκια και θα είναι πάλι φαβορί.

Portland Trail Blazers

Ουφ. Κούραση και μόνο που το σκέφτομαι. Οι Raptors της δύσης προσπαθούν ακόμα να κάνουν σεφτέ με τους δύο τους guard αλλά δεν τραβάει άλλο αυτό το σχήμα. Αν και είναι κρίμα, πρέπει να φύγει ο CJ, ίσως και ο Covington που έχει αρχίσει να κάνει regress, και στη θέση τους να έρθουν δύο καλοί 3 and D wings για να καλύπτουν τα αμυντικά κενά του Dame. Εύλογα θα με ρωτήσετε “ποιοι;” αλλά πραγματικά ούτε εγώ ξέρω τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η παρτίδα για την ομάδα από το Όρεγκον.

Dallas Mavericks

Νομίζω πως όλοι όσοι είδατε τη σειρά παρατηρήσατε πόσο ανύπαρκτος ήταν ο Porzingis, όπως τον αποκάλεσαν και στο Reddit, “ο πιο κοντός παίκτης ύψους 2.17 στην ιστορία του μπάσκετ!” Το θέμα δεν είναι να τον κάνουν ανταλλαγή με κάποιον άλλο, δεν θα είναι και εύκολο άλλωστε γιατί το συμβόλαιό του είναι για εγκεφαλικά, πολλαπλά μάλιστα. 

Καλύτερα θα ήταν να προσπαθήσουν να τον εντάξουν στο σύστημα περισσότερο, αντί να τον έχουν να κάθετε σε μια γωνία με το ύφος “γιατί δεν με παίζει ο Luka”. 

Ίσως βέβαια και να μην ταιριάζουν μαζί αυτοί οι δύο παίκτες. Και από πλευράς γηπεδικής χημείας αλλά και χαρακτήρα. Κάτι άλλο που ίσως θα πρέπει να δουλέψουν στην off-season.