Καλωσήρθατε στο site του Μόνο NBA !
Feb. 11, 2022

⚡️⚡️James Harden στους #Sixers, Ben Simmons τους #Nets⚡️⚡️

⚡️⚡️James Harden στους #Sixers, Ben Simmons τους #Nets⚡️⚡️
⚡️⚡️James Harden στους #Sixers, Ben Simmons τους #Nets⚡️⚡️
Γράφει ο Alexandros Tolis
 
⛔️Trade deadline...⛔️
 
🏀Κάθε χρόνο μαζί με το All Star Weekend μας δίνει λίγο παραπάνω χρώμα στον ήδη εντυπωσιακό κόσμο του ΝΒΑ, αλλάζοντας πολλές φορές τις ισορροπίες που επικρατούν στη λίγκα και φέτος ειδικά έβαλε φωτιές.
 
🏀Όπως ανέφερε πρώτος πρώτος ο αγαπημένος Woj έγινε το μπαμ που όλοι περιμέναμε και πλέον οι Simmons και Harden (και όχι μόνο) θα είναι στο εξής κάτοικοι Brooklyn και Philadelphia αντίστοιχα.
 
🏀Το deal αυτό φέρνει τους 76ers αυτόματα σε θέση ισχύος για
την κατάκτηση της Ανατολής και μας αφήνει με ένα τεράστιο what if για το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί το τρίο Durant-Irving-Harden υπό ευνοϊκές συνθήκες.
 
🏀Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση του trade για τις δυο ομάδες, να αναφέρουμε ότι η ανταλλαγή στέλνει τους James Harden και Paul Millsap στους 76ers ενώ οι Nets θα λάβουν τους Ben Simmons, Seth Curry και Andre Drummond μαζί
με δύο 1st round picks.
 
🥳 76ers: Κατάφερε επιτέλους ο ✌️Daryl Morey✌️ να φέρει τον
Harden στην Φιλαδέλφια, αλλά ίσως να έδωσε πολλά σε αντάλλαγμα. Σίγουρα εάν η ανταλλαγή αφορούσε μόνο τους Harden και Simmons θα είχε βγει 99% κερδισμένος στην παρούσα χρονική στιγμή, αλλά ο χαμός του Seth Curry θα του στοιχίσει παραπάνω απ’ όσο περιμένει. Ήταν παίχτης κλειδί στην επίθεση της ομάδας βάζοντας έως τώρα 15 πόντους/παιχνίδι με 40% μ.ο. στα τρίποντα. Η απουσία του Drummond κάτω απ’ το καλάθι σίγουρα θα γίνει αισθητή, αλλά ο δαιμονιώδης ρυθμός στον οποίο βρίσκεται ο Embiid σε συνδυασμό με τον ερχομό του Millsap σίγουρα θα μπορέσουν να αναπληρώσουν αυτό το κενό.
 
🏀Όσον αφορά τα δύο picks του πρώτου γύρου, δεν έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς οι Sixers δείχνουν ότι θέλουν να κερδίσουν τώρα, οπότε θα βγουν χαμηλά στα επόμενα Draft. Όπως και να‘χει, ο ερχομός ενός superstar player σαν τον Harden πάντα θα αποτελεί θετική είδηση για μια ομάδα που παλεύει για πρωτάθλημα. Μένει μόνο να δούμε πως θα συνεργαστούν οι δυο τους στο παρκέ.
 
😌 Nets: 16 παιχνίδια παίξανε όλα κι όλα μαζί οι 😭Harden-Irving-Durant😭 (από τα οποία νίκησαν τα 13!). Απ’ όσο φαίνεται δεν θα μάθουμε ποτέ ποιο ήταν το πραγματικό potential αυτού του big three. Πέρα από αυτό βέβαια, έχουμε μια νέα εποχή στο Brooklyn με τον ερχομό του Simmons ο οποίος κουβαλάει πλέον μεγάλο βάρος στις πλάτες του. Γιατί ρωτάτε; Γιατί πρέπει να αποδείξει σε όλους, και περισσότερο στον παλιό του προπονητή, πόσο βελτιωμένος και αδικημένος παίχτης είναι.
 
👉Πρέπει να αποδείξει ότι έχει φτιάξει το σουτ του πλέον, ότι έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παρκέ και αυτό γιατί εάν δεν το κάνει θα βρεθεί πολύ σύντομα σε παρόμοια κατάσταση με αυτή
στην Philadelphia, αν όχι χειρότερη. Εννοείται σαν παίχτης είναι άριστος playmaker και πολύ καλός αμυντικός, που μαζί με τον Drummond θα βοηθήσουν αρκετά την άμυνα των Nets που πάσχει. Δίπλα στους Durant και Irving θα ταιριάξει σαν 3η επιλογή στην επίθεση, ενώ το δίδυμο Mills και Curry στο τρίποντο θα προκαλέσει πονοκέφαλο σε κάθε άμυνα.
 
🔥Το επόμενο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι στις 10 Μαρτίου μέσα στο Wells Fargo Center.
 
Ετοιμάζουμε ήδη τα popcorn μας 🍿🍿🍿