Καλωσήρθατε στο site του Μόνο NBA !
July 17, 2021

Game 5 Preview

Game 5 Preview
🏀🏆 Game 5 baby 🏆🏀
Λίγες ώρες πριν "ξαναρχίσουν οι τελικοί" και μάθουμε ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη στο match point, κάνουμε μερικές σκέψεις για το τι (ίσως) θα δούμε τα ξημερώματα.
Bucks:
👉 Στα 3 τελευταία παιχνίδια οι Bucks κυριαρχούν στα επιθετικά ριμπάουντ. Σε συνδυασμό με τα (αρκετά) λιγότερα λάθη που κάνουν, σουτάρουν περισσότερο και πάνε και πιο συχνά στις βολές (απόρροια και της επιθετικότητάς τους στο ζωγραφιστό). Θεωρητικά θα συνεχίσουν σε αυτόν τον ρυθμό.
Το μεγάλο πρόβλημά είναι η αστοχία τους, ιδιαίτερα από το τρίποντο. Αν καταφέρουν τα βάλουν τα σουτ που τους δίνει η άμυνα των Ήλιων τότε θα έχουν τύχη.
Φυσικά θα χρειαστεί ο Γιάννης να είναι... Γιάννης και οι Μιντλετον και Χόλιντεϊ να πιάσουν την απαιτούμενη απόδοση. Περιμένουμε να δούμε πίεση στον CP3 (που δείχνει να είναι σε κακά φεγγάρια) και κανά βουντού στον Μπούκερ μιας και φαίνεται ότι η άμυνα δεν τον επηρεάζει ιδιαίτερα...
Για άλλη μια φορά ο περιορισμός και η φθορά του Ayton ειναι ζητούμενο για τουw Μπακς, καθως οι Σανς εχουν ξεμεινει απο εναλλακτικές λόγω τραυματισμών.
Οι Μπακς πρέπει κάποια στιγμή να "βγάλουν κάποιον λαγό από το καπέλο". Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Ίσως είναι η σειρά του Λόπεζ ή του Κόναγκτον να "πατήσουν" δυνατά στους τελικούς.
Suns:
👉 Έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 3-1, μετά από την τρελή εμφάνιση του Μπούκερ.
Εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό καθώς ο Μπούκερ φάνταζε απελπιστικά μόνος στην επίθεση.
Ο Κρις Πολ ( ο οποίος δείχνει να παίζει τραυματίας) ήταν κακός στο τελευταίο ματς και δε βοήθησε ιδιαίτερα. Αν αυτο συνεχιστεί θα πρέπει ο Μπούκερ να κάνει και άλλες διαστημικές εμφανίσεις και να έρθει μία έξτρα βοήθεια - ίσως από τον Payne ή τον Johnson.
Ποιος ξέρει, Ίσως δούμε πάλι έναν καταιγισμό τριπόντων όπως το game 2.
Ο Ayton είναι το κλειδί για την συνέχεια, όμως πρέπει να μείνει μακρυά από προβλήματα με φάουλ.
Η προσφορά του αμυντικά είναι δεδομένη. Επιθετικά, με τον Κρις Πολ σε κακή κατάσταση μειώνεται και η δική του αποτελεσματικότητα, σίγουρα όμως θα συνεισφέρει. Το βέβαιο είναι οτι τα ελάφια θα -πρέπει- να τον στοχεύσουν.
overall:
🔥 Οι Suns παίζουν πιο ομαδικά, έχουν παίχτες που μπορούν να αμυνθουν εξαιρετικά και να συνεισφέρουν στο επιθετικό κομμάτι. To rotation τους έχει μικρύνει όμως και η συνεχής πίεση των Μπακς (κυρίως στο backcourt) δείχνει σιγά σιγά να αποδίδει, με κύριο στόχο φυσικά τον Κρις Πολ.
Πλέον οι προπονητές καλούνται να βγάλουν τους άσσους που κρατούσαν στα μανίκια τους (αν κάτι τέτοιο μετά από 4 παιχνίδια μπορεί να γίνει) και μέσα στις 4 γραμμές ζητούνται ήρωες!
🏀 Game 5 λοιπόν και όλες μας οι απορίες θα έχουν λυθεί αύριο νωρίς νωρίς το πρωί!